Helgen med Andreas 09-06-28

Hej!

I fredags kväll kom Andreas hit med sin a-traktor och gräsklipparen på släpet och klippte våran gräsmatta eftersom våran rem inte har kommit än till våran gräsklippare. Sen på lördags förmidagen vid 11 tiden åkte vi till hans mor-föräldrars sommar stuga. Det var kul att vara iväg själva en natt. Jag sov nästan ingenting, men vi har tagit de lungt å bara slappat så jag är inte jätte trött nu andå och jag låg och vilade medans andreas sov i alla fall. Sen när Andreas också vaknat vid halv 8 så gick vi upp och gjorde frukost, packade å städade sen åkte vi hem till mig och Andreas stannade tills vi ätit. I natt så ska jag sova mkt hoppas jag. Jag ska stänga av ljudet på mobilen och inte ha någon vanlig telefon på rummet så ingen ringer och väcker mig.

Karmar

Onsdag 09-06-24

Hej!

Idag åkte jag moppe till Ulricehamn för att köpa lite mat till helgen då jag och Andreas ska åka till hans mormor och morfars stuga. På fredag så ska jag göra iordning grillspetten och igår gjorde jag köttbullar, dom blev ganska bra för att inte va gjorda efter resept och att jag aldrig gjort köttbullar innan.

Idag fick vi även vårat modem... Blixten slog sönder vårat förra. Så nu kan jag blogga lite.

Jag, pappa å Peter åkte in till Borås för att köpa laptop men dom var slut och dom hade garanterat dom i måndags att dom skulle räcka minst 2 dagar. Men dom var slut efter 1 dag så pappa var ganska sur.

kram

one year ago feel like one life ago 09-06-18

Igår var det 5 månader sen jag och Andreas blev tsm. Men jag hade ett litet problem... Nästan hela dagen tänkte jag på Johannes. 6 dagar innan jag och Johannes varit tsm i 5 månader så dumpade han mig. Jag mådde ganska dåligt efter det och det enda som fick mig att må bättre var Jesus. Jag ängnade mkt tid åt att läsa ur bibeln och jag bad en del. Men det var inte tillräcklig tillfredställning för mig. Jag hade ett tomt hål inom mig. Jag hade ingen att prata med om hur jag måde utan försökte lösa de själv. När jag nådde gränsen så ville jag bara supa mig full och äta tabletter och röka, men jag klarade onte av att göra de.
Jahannes hade sagt mkt bra saker till mig när vi va tsm men han hade förändrats. Jag visste inte vem han var längre och jag viste inte vem jag själv var. Mitt tom rum blev större och jag gled bort från min kristna tro allt mer.
Senare umgicks jag mer med Kaj och jag kände en trygg het i att vara med honom. Men Kaj var inte bra för mig han fick mig att göra något jag ångrar. På jul lovet kom Josse ner från Stholm och hon fick mig att börja röka. Jag hade svårt att sluta med de men jag visste att jag måste. Jag snackade då med min konfa ledare och en ungdoms pastor i pingstkyskan för dom var dom enda jag kände trygghet för. Helgen innan jag snackade med ungdoms pastorn hade jag blivit tsm med Andreas och han hjälpte mig att sluta nästan helt. Jag kommer inte bli helt fri från röksuget men det är mkt bättre nu än va de var då.
Det Johannes sa, det är oförglömligt. Den hjälp och det stöd jag fått av Andreas det kan förstöra mitt liv av bara en replik som: Det här funkar inte / jag vill göra slut / eller att han kastar ord som hora efter mig.

ha de bra puss å kram

RSS 2.0