Nya Oriflame och kycklingpaj recept

I söndags var jag och lagade mat till terminens alpha-grupp. Det blev Kycklingpaj Deluxe, alla sa att de var gott och jag tyckte det i alla fall :) men mina beräkningar hade blivit fel någon stans så det fick bli en bacon paj med, så här kommer recepten (OBS! pajdegen kanske inte stämmer exakt, tror det blir blir mycket deg).
 
 
 
KYCKLINGPAJ DELUXE
Ugnstemperatur: 225°c             Tid: 25-35 min 
Port: ca 6 per form                       Form storlek: 2st á ca30x20cm
Ingredienser
 
Pajdeg:
  • 8dl mjöl
  • 375g smör
  • 6-7msk vatten

Fyllning:

  • 1 kg strimmlad kyckling
  • 2pack bacon (á 140g)
  • ca 150g fetaost (orginal)

Äggstanning:

  • 4 ägg
  • 4dl mjölk
  • salt
  • peppar
 
Gör så här:  
Pajdeg, Blanda alla ingredienser i en bunke och tryck ut i 2 formar.
Fyllning, stek kycklingen med salt, peppar och paprikakrydda, låt svalna något. Klipp bacon skivorna i ganska små bitar. Häll över kycklingen, baconen och fetaosten i pajskalen.
Äggstanning, vispa äggen med mjölken, smaka av med salt och peppar. Tänk på att bacon är salt i sig! Häll äggstannongen över fyllningen och ställ in i ugnen i ca 25-35 min.
 
 
BACON- OCH FETAOSTPAJ
Ugnstemperatur: 225°c             Tid: 25-35 min 
Port: ca 4-6                                   Form storlek: 1st á ca20x15cm
Ingredienser
 
 Pajdeg:
  • 3dl mjöl
  • 125g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 2 pack bacon (á 140g)
  • ca 50g fetaost
  • 1 näve blandad medelhavssallad

Äggstanning:

  • 2 ägg
  • 2dl mjölk
  • salt
  • peppar
 
Gör så här:  
Pajdeg, Blanda alla ingredienser i en bunke och tryck ut i formen.
Fyllning, Klipp bacon skivorna i ganska små bitar. Häll över baconen, fetaosten och salladen i pajskalen.
Äggstanning, vispa äggen med mjölken, smaka av med salt och peppar. Tänk på att bacon är salt i sig! Häll äggstannongen över fyllningen och ställ in i ugnen i ca 25-35 min.
 
 
Servera gärna pajen med en Vitlökscreme. Den gör du enkelt genom att pressa 2 vitlöksklyftor i 5 dl gräddfil (personligen vill jag ha mer vitlök i).
 
 
 
Måndag kväll åkte jag och några till på ett informations möte angående "Nya Oriflame" det kommer bli stora förändringar framöver, våra titlar kommer ändras, våran ersättnings plan blir uppdaterad och hela hemsidan kommer att förändras och förbättras. Vi har fått veta att vårat beställningssystem redan nu är förändrat, men jag har inte hunnit gå in och titta än. Mer än så tänker jag inte säga, utan jag uppdaterar er när jag har fått prova de nya systemen.

Fullt upp i helgen!

Idag blir det läger eko (efter nyårslägret) och självklart blir det jag som får stå för maten och eftersom ingen ställde upp frivilligt på att handla så får jag göra det med innan jag åker dit. Det blir inga recept idag eftersom jag är lite lat och serverar koktkorv med bröd. Hoppas att de andra har planerat klart allt annat för komunikationen har inte varit den bästa enligt mig :/
 
I morgon däremot blir det lyx mat för årets alpha-gäng, kommer servera en uppiffad kyckling paj :) lägger ut recept senare :). och tänkte även ta en bild på den. Eftersom jag inte har fått något svar angående handlandet av den maten heller så får jag väl handla det på vägen hem ikväll.
 
Så nu ska jag sätta mig och skriva inköps lista till idag och i morgon, sedan ska jag duscha, bestämma vad jag ska ha på mig och laga mat till mig och pappa, får se vad det blir, något med kassler är det enda jag bestämt. Får väl se om jag hinner njuta lite av vädret med :)
 
Kram

Kickstart på träningen!

Efter mitt inlägg innan idag så blev jag väldigt taggad, det blev ett regält träningspass. Började med ett zumba, flat abs pass (20min), efter det blev det 10 situps eftersom jag tyckte att zumban inte gjorde någon nytta på kulan.Sedan blev det lite stretchande som över gick i 10 min zumba live och avslutade med 10 "handfats" armhävningar.
 
Min lunch idag bestod av crêpes med svampstuvning
 
Crêpes med svampstuvning
Ingredienser
 
Crêpes:
4 Ägg
3dl vetemjöl
½tsk salt   
1msk socker
5dl mjölk

Svampstuvning:
3 msk mjöl
2- 2½ dl matlagnings grädde
1 burk blandsvamp (ca 115g svamp)
1 burk kantareller (ca 110g svamp)
Salt och peppar

Gör så här: '

Crêpsen, blanda alla ingredienserna i den ordning en som står och stek på medel hög värme på ena sidan tills den stelnat på ovansidan.
Svampstuvning, gör en botten redning av mjölet och lite, lite av grädden. Häll på lite mer grädde och svampen och rör om, häll på mer grädde om det behövs, tänk på att den ska vara tjock, annars rinner det ut. Smaka av med salt och peppar, var inte för mesig med kryddorna eftersom crêpsen är ganska smaklösa.

Kram


NY START AV BLOGGEN!!!

Känner att jag behöver en nystart på bloggen!
Så från och med nu ska jag skriva om Oriflame produkter och evenemang, mat jag äter/lagar och dela med mig av lite recept. Kommer även att skriva om min träning (i den mån jag sköter det ;P)
Med tanke på att det är dags för bal och student nu så kommer jag även skriva lite om det.

 

Bakgrunds information
Jag har sålt oriflame produkter i snart 1 år men har många produkter som jag har tänkt prova så småning om. Det blir även endel evenemang framöver.
Eftersom jag utbildar mig till kock så tycker jag att det är kul med mat, både att laga och äta :) jag fotograferar nästan all mat jag äter, framför allt på restaurang och kommer att börja lägga upp det här. Jag exprimenterar en del med mat här hemma och kommer dela med mig lite av mina recept.
Efter att ha gått upp 1,5kg på 2 veckor så insåg jag att det var dags att andra om i min kost och börja röra mer på mig.
Jag har börjat gå hos en kiropraktor för att få ordning på min rygg och i samband med det och studentbalen så har jag börjat träna lite i för att komma form.

 

Mitt mål med träningen och den nya kosten är att få en plattare mage men att hålla vikten (med hjälp av zumba flat abs), få en bättre hållning och kondition (med hjälp av promenader och framöver även jogging).

Kram


RSS 2.0